maanantai 1. huhtikuuta 2024

Melontaretki Virroilta Ruovedelle Muroleen kanavalle 11.-12.7.2023

Meloin Jakke Kuloveden kanssa Toisveden pohjoispäästä Muroleen kanavalle Ruovedelle. Matkaa tuli 87 km kahdessa päivässä. Yövyimme Jaken teltassa uimarannalla Liedenpohjan uimarannalla, josta lähdimme melomaan aamulla kauniina kesäpäivänä. Toisvesi on hauskan muotoinen kaksilahtinen järvi, joka laskee vetensä Herrraskosken kanavan kautta etelään Vaskiveteen, Visuveteen ja Tarjanteen järviin joista lopulta Ruoveteen ja Näsijärveen. 

Herraskosken kanava ja läheinen kanavamuseo on todella kaunis kokonaisuus, jossa aiemmin kävin tutustumassa jo kesälomaretkellä. Pidimme lounastauon Vaskisalon eli Salonsaaren eteläpäässä olevalla nuotiopaikalla  johon oli kyllä todella hankala rantautua kajakin kanssa. Piti kahlata kaislikossa ennen kuin kajakin sai järkevästi kiinni rantakaisloihin ja mättäisiin. Sitten pääsi matalan kallion kautta nuotiopaikalle, joka oli ihan viihtyisä sinänsä. Itikoita tosin oli ihan tarpeeksi :(   Jatkoimme lounaan jälkeen retkeä ja meloimme Vaskiveden kirjavan saariston läpi Visuveden kanavalle jossa pidimme tauon kajakissa. Sitten meloimme Tarjanteen puolelle Kakkurin saareen yöpymispaikalle. 

Kakkurin saari on veneilijöiden retkeilysaari, todella kiva ja viihtyisä paikka. Saaressa oli myös sauna, kävimme saunomassa ja uimassa. Yövyimme teltassa pihalla. Saaressa on myös mökki joka on järvipelastuksen ja huoltohenkilökunnan käytössä.

Seuraavana päivänä 12.7. jatkoimme matkaa kohti etelää. Ensin alitimme Syvinkisalmen korkean sillan Mustaselälle jonka jälkeen ohitimme Ruoveden keskustan kauempaa järveltä. Akseli Gallen- Kallelan erämaaateljee Kalela näkyi silti hauskasti puiden latvojen välistä järvelle asti. Pidimme lounastauon Kautun kanavan viereisellä ponttonilla. Seurasimme aika lailla veneväylää Jäminginselän ja Paloveden kautta Muroleen kanavalle. Kaunista järvisaaristoa ja välillä myös kapeita paikkoja. 



Velaatan maitolaiturimuseon logo tekolehmä kiinnitti huomiota pellolla matkalla Virroille.

Ensimmäinen leiripaikka Liedenpohjan uimarannalla Toisveden pohjoispäässä

Vanha Massikka

Toisvesi

Herraskosken kanavaan ajo

Herraskosken kanava on kaunis

Yleisöäkin tuli katselemaan kanavan sillalle.

Kanava ohitettu onnellisesti

Herraskosken kanavan ympäristö on todella kauniisti rakennettu

Seuraavaksi tuli Keiturinsalmen rautatiesilta.

Keiturinsalmi oli myös kiva etappi.

Vaskisalon (Salonsaaren) eteläpään nuotiopaikka

Vanha veneen hylky Visuveden kanavan lähellä.

Visuveden avokanava

Visuveden avokanava

Kakkurin saari Tarjanteella

Jakke ja paikallinen veneilijätuttavuus Jyrki Jerkkola kertoi meille saaresta.

Kakkurin saaren mökki

Telttapaikkamme

Jakke ja Henri Kakkurin saaressa 12.7.2023

Lehtijuttu, jossa vuonna 2007 Metsähallitus aikoi saarta suojelualueeksi. Onneksi saari on pidetty retkeilykäytössä. Läheisissä autiosaarissa riittää linnuille pesimäpaikkoja.

Kirjoitin vieraskirjaan myös

Mökki oli viihtyisä

Samoin sauna oli kiva. Pääsi suoraan rantakalliolta uimaan.

Syvinkisalmen silta

Akseli Gallen-Kallelan Kalela erämaaateljee näkyi puiden lomasta Ruovedellä.

Risteilyalus Tarjanne.

Lounastauko Kautun kanavalla.

Kautun kanava


Henri Velaattajärven uimarannalla paluumatkalla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti